NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Jemné včelí úly s vůní rumu a kakaa hotové do 20 minut.
Jemné včelí úly s vůní rumu a kakaa hotové do 20 minut.
Recept Jemné včelí úly s vůní rumu a kakaa hotové do 20 minut.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Tanya Šťástková

Včelí úly patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Sladká kombinace piškotů, kakaa, másla a rumu vytváří neodolatelně jemné těsto, které se doslova rozplývá na jazyku. Navíc se nepečou, takže jsou hotové raz dva. Autor: Tanya Šťástková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.10.2025

Jemné včelí úly s vůní rumu a kakaa hotové do 20 minut.

Včelí úly patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Sladká kombinace piškotů, kakaa, másla a rumu vytváří neodolatelně jemné těsto, které se doslova rozplývá na jazyku. Navíc se nepečou, takže jsou hotové raz dva. Autor: Tanya Šťástková

20 min
Čas přípravy
Suroviny
150 g
moučkový cukr
50 g
máslo
150 g
mleté piškoty
2 lžíce
kakao
50 – 60 ml
rum
podle potřeby
kulaté piškoty
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy

Základem úspěchu je kvalitní rum a jemně mleté piškoty, díky kterým mají úly tu správnou konzistenci. To, zda se je rozhodnete plnit, závisí čistě na vás a vašich preferencích. Já jsem je tentokrát nechala bez náplně.

  1. Moučkový cukr smícháme s mletými piškoty a kakaem.
  2. Do suché směsi přidáme změklé máslo, rum a vypracujeme pevné těsto.
  3. Těsto vtlačíme do formiček na úly a spodní část přikryjeme piškotem.

Takto připravené úly dáme na chladné a tmavé místo, kde vydrží celé svátky. Chtěli byste si připravit ještě nějaké nepečené vánoční cukroví? Vyzkoušejte tyto výborné klasické šuhajdy.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář