NejRecept.cz Dezerty Moučníky Jemný koláč se švestkami bez kynutí
Jemný koláč se švestkami bez kynutí
Recept Jemný koláč se švestkami bez kynutí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   26.8.2016

Jemný koláč se švestkami bez kynutí

Pokud máte ještě zásoby švestek v chladničce, vyzkoušejte klasický švestkový koláč. Tento je fantastický, těsto je křehké a ta vanilková vůně při pečení .... Autor: Lacusin

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
7 g
sušené droždí
6 PL
olej
100 g
máslo
2 ks
vejce
80 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
sůl
250 ml
mléka
2 kg
švestky

Drobenka:

350 g
hrubá mouka
250 g
máslo
3 PL
vanilkový cukr
200 g
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Švestky omyjeme, zbavíme pecky a jednu stranu nakrojíme dvěma řezy.
  2. Připravíme plech o velikosti 21 x 38 cm, dno vyložíme pečícím papírem.
  3. Nejdříve připravíme drobenku. V misce smícháme hrubou mouku, máslo, vanilkový a kr. cukr a rukama zpracujeme hmotu podobnou mokrému písku.
  4. Ve velké misce smícháme polovinu mouky, sušené droždí, cukr, máslo, vajíčka, vanilkový cukr, špetku soli a vlažné mléko.
  5. Postupně přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto, které rozložíme na dno formy. Poklademe švestky, nakrojená část jde nahoru a zlehka je zapicheme do těsta.
  6. Posypeme drobenkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 30 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář