Jemný koláč se švestkami bez kynutí

Recept Jemný koláč se švestkami bez kynutí

Přidal: , 26.8.2016

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud máte ještě zásoby švestek v chladničce, vyzkoušejte klasický švestkový koláč. Tento je fantastický, těsto je křehké a ta vanilková vůně při pečení .... Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.8.2016

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

500 ghladká mouka
7 gsušené droždí
6 PLolej
100 gmáslo
2 ksvejce
80 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
špetkasůl
250 mlmléka
2 kgšvestky

Drobenka:

350 ghrubá mouka
250 gmáslo
3 PLvanilkový cukr
200 gkr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Švestky omyjeme, zbavíme pecky a jednu stranu nakrojíme dvěma řezy.
  2. Připravíme plech o velikosti 21 x 38 cm, dno vyložíme pečícím papírem.
  3. Nejdříve připravíme drobenku. V misce smícháme hrubou mouku, máslo, vanilkový a kr. cukr a rukama zpracujeme hmotu podobnou mokrému písku.
  4. Ve velké misce smícháme polovinu mouky, sušené droždí, cukr, máslo, vajíčka, vanilkový cukr, špetku soli a vlažné mléko.
  5. Postupně přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto, které rozložíme na dno formy. Poklademe švestky, nakrojená část jde nahoru a zlehka je zapicheme do těsta.
  6. Posypeme drobenkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 30 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit