NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Jemný tvarohový koláč se sněhem a broskvemi.
Jemný tvarohový koláč se sněhem a broskvemi.
Recept Jemný tvarohový koláč se sněhem a broskvemi.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Ovocné dezerty patří mezi mé nejoblíbenější. Jsou svěží, skvěle chutnají a většina z nich má velmi jednoduchou přípravu. Přesně takový je i tento tvarohový koláč s broskvemi, který je díky sněhu z bílků dokonale nadýchaný.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.10.2024

Jemný tvarohový koláč se sněhem a broskvemi.

Ovocné dezerty patří mezi mé nejoblíbenější. Jsou svěží, skvěle chutnají a většina z nich má velmi jednoduchou přípravu. Přesně takový je i tento tvarohový koláč s broskvemi, který je díky sněhu z bílků dokonale nadýchaný.

25 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

350 g
hladká mouka
110 g
krystalový cukr
200 g
máslo
6 g
prášek do pečiva
3 ks
žloutky
1 lžička
voda

Náplň

1 kg
tvaroh
165 g
krystalový cukr
5 ml
pomerančová nebo citrónová aroma
2 ks
vejce
70 g
pudinkový prášek se smetanovou příchutí
800 g
kompotované broskve

Sníh

3 ks
bílky
55 g
krystalový cukr

Na posypání

podľa potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

Nevíte, jaký dezert připravit na neděli nebo během týdne? Vyzkoušejte tento tvarohový koláč s broskvemi, který se rozplývá na jazyku. Křehké těsto doplňuje svěží krém a sladkokyselé ovoce, čímž vzniká dokonalá souhra chutí, kterou si určitě zamilujete.

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, změklé máslo, žloutky, vodu a vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na dvě části a zabalíme do fólie. První část dáme do lednice na minimálně 30 minut a druhou do mrazáku na 20 až 30 minut.
  2. Ve druhé míse pomocí mixéru smícháme tvaroh, cukr, pomerančové nebo citronové aroma a vejce. Po pár minutách mixování přisypeme pudinkový prášek a znovu důkladně promícháme.
  3. Těsto, které jsme dali do lednice, vytáhneme a natrháme na menší kousky, které vtlačíme do plechu o rozměrech 25 x 30 cm, který jsme si vyložili pečicím papírem.
  4. Těsto propícháme vidličkou a naneseme na něj tvarohovou náplň, na kterou poklademe kompotované broskve nakrájené na menší kousky.
  5. Bílky začneme šlehat pomocí kuchyňského robota nebo mixéru. Když se vytvoří pěna, postupně (po jedné lžíci) zapracujeme cukr. Hotový sníh naneseme na broskve.
  6. Z mrazáku vytáhneme zbývající těsto, které nastrouháme navrch koláče. Připravený dezert pečeme při teplotě 170 °C přibližně 50 minut. Po tomto čase vypneme troubu, pootevřeme dvířka a koláč v ní necháme ještě 10 minut.

Tvarohový koláč necháme vychladnout a až potom ho nakrájíme. Před podáváním ho můžeme posypat moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář