Jen mouka, voda, sůl a droždí a máte hotové měkoučké domácí housky.

Recept Jen mouka, voda, sůl a droždí a máte hotové měkoučké domácí housky.

Přidal: Triniti, 26.3.2020

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

V obchodech se doplňují zásoby droždí, tak zkuste, či už zboží doložili i v obchodě ve Vaší blízkosti. Pokud ano, pořiďte si kostku droždí a vykouzlíte si doma fantastické měkké housky, které na povrchu krásně křupou. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 26.3.2020

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1/2 kghladká mouka
300 mlvoda
1 kostkačerstvé droždí
1 lžičkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přisypeme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
  2. Vypracované těsto zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu.
  3. Po hodině těsto rozdělíme na 8 stejných částí a každou část těsta vytvarujeme do kuličky. Uložíme je na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut stát.
  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů, na dno trouby uložíme starší plech. Plech s pečivem vložíme do vyhřáté trouby a do staršího plechu na dně trouby vylijeme sklenici vody. Dvířka na troubě ihned zavřeme a necháme péct asi 30 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit