NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Jen mouka, voda, sůl a droždí a máte hotové měkoučké domácí housky.
Jen mouka, voda, sůl a droždí a máte hotové měkoučké domácí housky.
Recept Jen mouka, voda, sůl a droždí a máte hotové měkoučké domácí housky.
Foto: Triniti

V obchodech se doplňují zásoby droždí, tak zkuste, či už zboží doložili i v obchodě ve Vaší blízkosti. Pokud ano, pořiďte si kostku droždí a vykouzlíte si doma fantastické měkké housky, které na povrchu krásně křupou. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   26.3.2020

Jen mouka, voda, sůl a droždí a máte hotové měkoučké domácí housky.

V obchodech se doplňují zásoby droždí, tak zkuste, či už zboží doložili i v obchodě ve Vaší blízkosti. Pokud ano, pořiďte si kostku droždí a vykouzlíte si doma fantastické měkké housky, které na povrchu krásně křupou. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1/2 kg
hladká mouka
300 ml
voda
1 kostka
čerstvé droždí
1 lžička
sůl
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přisypeme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
  2. Vypracované těsto zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu.
  3. Po hodině těsto rozdělíme na 8 stejných částí a každou část těsta vytvarujeme do kuličky. Uložíme je na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut stát.
  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů, na dno trouby uložíme starší plech. Plech s pečivem vložíme do vyhřáté trouby a do staršího plechu na dně trouby vylijeme sklenici vody. Dvířka na troubě ihned zavřeme a necháme péct asi 30 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář