Jidáše

Ještě během velikonočních svátků jsem si dělala fotky z jídla, které jsem připravovala, ale neměla jsem hodně času na přidávání. Teď jsem si našla čas na přidávání, tak bych se s vámi chtěla podělit s tímto receptem. Recept mám ještě od mé mamky, která milovala těchto šneků. Po upečení se ještě pocukrujeme podle chuti. Těsně před papáním, takže já jsem je fotila ještě těsně po upečení, čili nepocukrované. Autor: Adddy

Přidal:, 7.5.2017
Kategorie: Velikonoce, Pečivo
Jidáše

Suroviny

250 mlmléka
50 dkgpolohrubé mouky
7 dkgcukru
3 dkgdroždí
10 dkgmásla
2 ksžloutky
1 ksvejce na potření
špetkasoli
dle chutirozinky

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, droždí, žloutky, sůl, rozinky, rozpuštěné máslo a mléko, necháme chvíli nabobtnat droždí a pak vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Z vykynutého těsta vyválíme válec, nakrájíme na stejné díly. Každý díl vyválím na nízký váleček a stočím ho do šnečka.
  3. Šnečky dám na pečicí papír a potřu rozšlehaným vajíčkem.
  4. Po upečení je možno pocukrovat, dle chuti.