NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Jogurtové hrnkové koblihy bez kynutí, naplněné šlehačkou a jahodami
Jogurtové hrnkové koblihy bez kynutí, naplněné šlehačkou a jahodami
Recept Jogurtové hrnkové koblihy bez kynutí, naplněné šlehačkou a jahodami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Martin Čzedron

Jsem zvědav jak mně zkritizujete za tyhle domácí poprvé dělané jogurtové kobližky s jahody a šlehačkou. Doufám že to není až tak špatné. Všem bych chtěl poděkovat za krásnou chválu na mé recepty. Moc si toho vážím a pro velký zájem recept přiložen. Autor: Martin Čzedron

NejLucka NejLucka    ·   6.7.2024

Jogurtové hrnkové koblihy bez kynutí, naplněné šlehačkou a jahodami

Jsem zvědav jak mně zkritizujete za tyhle domácí poprvé dělané jogurtové kobližky s jahody a šlehačkou. Doufám že to není až tak špatné. Všem bych chtěl poděkovat za krásnou chválu na mé recepty. Moc si toho vážím a pro velký zájem recept přiložen. Autor: Martin Čzedron

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
2 a 1/2 hrnku
polohrubá mouka
250 ml (1 hrnek)
bílý jogurt
5 lžic
krystalový cukr
1 ks
vejce
3 lžíce
olej
1/2 lžičky
jedlá soda
špetka
sůl
ke smažení
olej
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Oleje potřebujete tolik, aby byly koblihy ponořené alespoň do poloviny.
  2. Teplota surovin na koblihy musí být pokojová, tehdy se vám bude nejlépe pracovat.
  3. V míse smícháme jogurt, vajíčko, sůl a cukr. Přidáme jedlou sodu a 3 lžíce oleje. Vše důkladně promícháme. Potom přidáváme postupně prosetou mouku. Vypracujeme pružné těsto, pokud je třeba přidáme ještě mouku nebo více jogurtu.
  4. Těsto rozválíme a vykrojíme kolečka, která smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  5. Po vysmažení překrojíme naplníme šlehačkou a jahodami, vrch bohatě posypeme cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář