Jogurtové langoše s česnekem, sýrem a kečupem

Fotky zpod zářivky prostě nejsou podle mých představ, ale večeře byla na jedničku... Langoše dělám na mnoho způsobů - ať už z kynutého klasického těsta nebo z těsta, které nemusí ani kynout a přece tam droždí přidávám, nebo teď jsem vyzkoušela langoše z jogurtového těsta, do kterého se pro jemnost přidává prášek do pečiva. Autor: Danka

Přidal:, 13.9.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Jogurtové langoše s česnekem, sýrem a kečupem

Suroviny

1 kg hladké mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 lžičkasoli
1 kostkačerstvého droždí
500 mlvlažného mléka
1 kelímekbílého jogurtu (170g)
3 lžíceoleje

Postup přípravy

  1. Do části ohřátého mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a důkladně rozmícháme. Vzešlý kvásek vlijeme do mísy ke směsi mouky, prášku do pečiva a soli, přilijeme zbytek mléka a olej, přidáme jogurt a umícháme husté těsto. poté ho přendáme na vál a ještě rukama pěkně prohněteme. Poté ho vložíme do pomaštěného igelitového sáčku, neprodyšně uzavřeme a ubytujeme v lednici.
  2. A teď už je na nás, jestli budeme langoše připravovat už druhý den nebo necháme těsto odpočívat klidně dalších 3-5 dní.
  3. Z těsta ukrajujeme menší kousky, ty roztlačíme dlaní na pomaštěné pracovní desce a necháme je chvilku "nadechnout".
  4. Poté smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Já natírám směsí zakysané smetany a česneku, utřeného se solí, sypu strouhaným tvrdým sýrem a navrch "cákám" kečupem.