NejRecept.cz Dezerty Koláče Juhoslovanský krémeš na velký plech
Juhoslovanský krémeš na velký plech
Recept Juhoslovanský krémeš na velký plech
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   12.10.2017

Juhoslovanský krémeš na velký plech

Další skvělý zákusek, na který jsem úplně zapomněla, že jsem ho vyfotila i s fotopostupem pro vás, milé pekařky. Inspirujte se a upečte si tento skvělý řez, který si já pamatuji ještě z dob mých mladých, kdy jsme s kamarádkami chodili do cukrárny na sladké dobroty a tento mi tam chutnal nejvíce. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

2 bal.
listové těsto

Ořechové těsto:

5 ks
vejce
200 g
krystalového cukru
1 bal.
prášek do pečiva
100 g
mletých vlašských ořechů
4 lžíce
mouky (2 lžíce hrubé a 2 lžíce polohrubé mouky)

Krém:

700 ml
mléka
7 lžic
hladké mouky
250 g
másla
200 g
moučkového cukru
1 balíček
vanilkového cukru
dle chuti
rum
Postup receptu
Vytisknout
  1. Upečeme dva pláty rozváleného listového těsta.
  2. Mezitím si připravíme ořechové těsto: celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mleté ​​ořechy a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na mastným papírem vyložený hluboký plech a ve vyhřáté troubě upečeme (při teplotě 180 stupňů).
  3. Spodní, upečený plát listového těsta potřeme polovinou vychladlého krému. Svrchu položíme upečené ořechové těsto a potřeme zbylým krémem a navrch položíme druhý plát listového těsta. Necháme odležet v ledničce a posypeme vrstvou moučkového cukru.
  4. Příprava krému:
    Dáme vařit 700 ml mléka a za stálého míchání postupně přidáváme 7 lžic hladké mouky a spolu vaříme, dokud nevznikne hladká masa. Pak vymícháme 250 g másla, 200 g moučkového cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Vše spolu smícháme a přidáme do uvařeného a mírně vychladlého krému.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář