NejRecept.cz Maso Kachní maso Kachna se zelím a bramborovým knedlíčkem
Kachna se zelím a bramborovým knedlíčkem
Recept Kachna se zelím a bramborovým knedlíčkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Tip na zítřejší oběd. Máte rádi pečenou kachnu?

NejLucka NejLucka    ·   3.1.2016

Kachna se zelím a bramborovým knedlíčkem

Tip na zítřejší oběd. Máte rádi pečenou kachnu?

Suroviny
1 ks
středně velká kachna
3 lžíce
sádla
1 ks
velká cibule
2 lžičky
kmínu
sůl podle chuti
cca 125 ml vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kachnu omyjeme a papírovou utěrkou osušíme, osolíme zvenku i zevnitř, posypeme kmínem a položíme jí to pekáčku vymazaného sádlem spodkem dolů.
  2. Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě asi ½ hodinky odkrytou.
  3. Jakmile se nám opeče kůrka, kachnu otočíme, přikryjeme a pečeme do měkka. Nakonec odkryjeme a necháme opéct kůži.
  4. Kdyby se z kachny vypeklo hodně sádla, už během pečení si můžete odebrat. Počítejte s tím, že kachna může měknout až 2 hodiny, opravdu záleží na velikosti a stáří kachny. Můžete jí péct samozřejmě i naporcovanou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář