Kachní prsa s červeným zelím a zeleninovými knedlíky

Recept Kachní prsa s červeným zelím a zeleninovými knedlíky

Přidal: , 23.5.2015

Kategorie: Kachní, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kachní prsa s červeným zelím a zeleninovými knedlíky. Autor: Romča

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.5.2015

Kategorie: Kachní, Maso, Oběd

SUROVINY

Kachní prsa:

2 kusykachní prsa
dle potřebysůl a pepř
dle potřebysádlo
asi 1/4 lčervené víno
1 bal.sušené brusinky
1 balčervené zelí

Zeleninové knedlíky:

150 gkedlubna
150 gmrkev
100 gtvrdý sýr
3 ksvejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nařežeme do mřížky, pak vetřeme do mezer sůl a pepř a kůží dolů orestujeme z obou stran.
  2. Sádlo slijeme, ještě chvíli restujeme. Pak maso vyjmeme a zabalíme do alobalu a dáme ještě na 15 minut odpočinout do trouby. Šťávu vysmahneme a zalijeme trochou červeného vína, přidáme brusinky a necháme víno odpařit.
  3. Zeleninové knedlíky:
    Vše najemno nastrouháme, ze zeleniny vymačkáme vodu, osolíme, opepříme a přidáme 3 žloutky, vše důkladně promícháme a přidáme ze 3 bílků tuhý sníh. Pečeme 7 minut v mikrlovlnce v malých miskách. Můžeme péct v troubě ve vodní lázni.
  4. Zelí:
    Na orestovanou cibuli dáme balíček červeného zelí a podusíme, zelí je ochucené již z obchodu, takže jen popřípadě ještě dochutíme jak máme rádi.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit