Kafíčkový dort s ořechovým těstem

Recept Kafíčkový dort s ořechovým těstem

Přidal: Triniti, 20.4.2016

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento dort je perfektní. Nejlepší krém, jaký jsem dosud jedla. Ke kávičce jako stvořený. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 20.4.2016

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

3 ksvejce
3 lžícekr. cukr
2 ksbílku
1 lžícekr. cukr
3 lžícepolohrubá mouka
1 lžícekakao
1 bal.prášek do pečiva
6 lžicmleté vlašské ořechy
2 lžícemléko
5 lžicrum

Krém:

700 mlmléka
2 bal.vanilkový pudink
120 gkr. cukr
2 ksžloutky
3 lžičkyinstantní káva
150 gmáslo

Vrch:

200 ghořká čokoláda
400 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 3 žloutky vyšleháme mixérem s 3 lžícemi kr. cukru do tuhé pěny. Do druhé misky prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme ořechy a nakonec tuto sypkou směs přidáme k vyšlehané žloutkové pěně.
  2. Všechny bílku (5 ks) vyšleháme do tuhé pěny spolu s lžící kr. cukru a pomalu tuto pěnu vmícháme do žloutkové hmoty.
  3. Těsto navrstvíme do kulaté formy na pečení o průměru 22 cm, dno jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut.
  4. Upečené těsto vyjmeme z formy, stáhneme kůrku a těsto polijeme 2 lžícemi mléka a 5 lžícemi rumu. Necháme vychladnout.
  5. 500 ml mléka spolu s cukrem dáme vařit na mírný oheň. Ve zbylém mléce rozmícháme vanilkový pudink, žloutky, kávu a celou hmotu nalijeme do horkého mléka. Uvaříme hustý pudink, který zakryjeme alobalem a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérem do pěny a postupně po lžících přidáme vychladlý pudink. Vyšleháme hladký krém, který navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Když máme krém dostatečně vychlazený, můžeme vrch zalít čokoládovou polevou (dort máme stále v okrouhlé formě, abychom získali krásný tvar). Smetanu ohřejeme (dáváme pozor, aby nezačala vřít), odstavíme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním čokoládu rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Mírně vychladlou čokoládu nalijeme na vrch dortu a odložíme do lednice na minimálně 2-3 hodiny.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
18.4.2020, _Tyna_ odpovědět10

Úžasný koláč, mal dokonca úspech aj u ľudí čo nejedia sladké. Ale pozor na posledný krok, a teda čokoládovou polevu, volá sa Ganache a robí sa v pomere 1:1 , tu v recepte to je zle napísané zrejme (nie som odborník), ale inak nestuhne. Takže kľudne 400g(ml) smotany na šľahanie a 400g čokolády na varenie. Odporúčam si vyhľadať videorecept, kto to robí prvýkrát. :)

10.4.2020, gold odpovědět10

Smetanu s čokoládou jsem znovu převařila a vznikla lepší konzistence a nakonec i zatuhla,ve výsledku velmi dobrý dort.

10.4.2020, gold odpovědět00

Čoko mi na závěr ne a na ztuhnout.a s tím puding krémem se taky dost špatně pracovalo. Asi jsem nešika :-(

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit