Kakaová bílková roláda bez mouky s malinami

Přidal: adkas, 13.3.2018
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Maliny, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dnes jedna rychlovka. Tuto roládu máte udělanou raz dva. Ani si nestačíte uvědomit, že jste začali péct a už i končíte. Po dobrých zkušenostech s pečením bílkové rolády jsem se odhodlala i na tuto dobrotu. Bohatý krém ze smetany, tenká vrstva bílkového kakaového těsta a sem tam nakyslá malina. Autor: Adkas
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adkas, 13.3.2018
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Maliny, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
5 ksbílky
225 gkr. cukr
1/2 lžičkyocet
1 lžičkusolamyl
30 gkakao
špetkasůl
Krém:
250 mlsmetana ke šlehání
150 gmaliny
1-2 PLmoučkový cukr
- Bílky vyšleháme se špetkou soli, přidáme kr. cukr a dobře šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme ocet, šleháme. Ručně vmícháme proseté kakao smíchané se solamylem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 15 minut. Použijeme menší plech o rozměru 25 x 35 cm. Plech vyložíme pečícím papírem.
- Po upečení vyjmeme z trouby a stáhneme těsto dolů z plechu. Necháme ochladit při pokojové teplotě.
- Smetanu vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky.
- Bílkové těsto přendáme na cukrem posypaný papír na pečení, papír na kterém se pekl korpus stáhneme.
- Potřeme šlehačkou a poklademe maliny. Pomocí papíru těsto stočíme do rolády a vrch posypeme moučkovým cukrem.
Můj blog: Adkas-tastyfood
KOMENTÁŘE K RECEPTU