NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Kakaová roláda s Amarettem a dvojitou čokoládou
Kakaová roláda s Amarettem a dvojitou čokoládou
Recept Kakaová roláda s Amarettem a dvojitou čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Bohatá, krémová roláda s příchutí bílé a tmavé čokolády a také vanilkou a Amarettom. Hotová mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   21.10.2014

Kakaová roláda s Amarettem a dvojitou čokoládou

Bohatá, krémová roláda s příchutí bílé a tmavé čokolády a také vanilkou a Amarettom. Hotová mňamka!

Suroviny

Těsto:

6 ks
žloutek
180 g
hnědý cukr
1 bal.
Bourbon vanilka
30 g
kakao
50 g
hořká čokoláda (80% kakaa)
30 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
7 ks
bílku

Základní krém:

250 ml
mléko
100 ml
smetana ke šlehání
1 ks
žloutek
1 ks
vejce
30 g
hladká mouka
40 g
bramborový škrob
30 g
kr. cukr

Dále budeme potřebovat:

200 g
máslo
50 g
moučkový cukr
100 g
tmavá čokoláda
3 lžíce
Amaretto
100 g
bílá čokoláda
1 bal.
Bourbon vanilka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Připravíme si plech na pečení o velikosti 31 x 32 cm a vyložíme ho papírem na pečení.
  2. Žloutky s cukrem a bourbon vanilkou vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  3. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a postupně je jemně vmícháme do žloutkové hmoty. Takto připravené těsto vylijeme na plech a pečeme cca 20-25 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
  4. Připravíme si krém. V mléce si rozšleháme vejce a jeden žloutek. Postupně přidáme cukr a smetanu. Dáme na oheň a vaříme. Když máme mléko teplé, přidáme mouku smíchanou se škrobem a vaříme, dokud nám hmota neztuhne. Hmotu rozdělíme na 2 části a necháme vychladnout.
  5. Máslo s cukrem si vyšleháme do pěny - také rozdělíme na 2 části a postupně se do každé vmíchá druhá polovina studeného krému. Takto si vyšleháme dva krémy.
  6. Do jedné přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu smíchanou s Amarettem a do druhé přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a bourbon vanilku.
  7. Na vychladlé těsto natřeme bílou nádivku, navrstvíme tmavou nádivku a stočíme. Vrch ozdobíme podle sebe. Necháme v lednici ztuhnout minimálně půl hodinu, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář