NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pracny Kakaové pracny v cukru
Kakaové pracny v cukru
Recept Kakaové pracny v cukru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   28.9.2018

Kakaové pracny v cukru

K radosti mé, ale hlavně zbytku rodiny, se snižuje počet receptů na cukroví, které je nutno péct s velkým časovým předstihem, aby se stihlo dobře rozležet a nekřupalo nám mezi zuby... Autor: Danka

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
390 g
hladké mouky
200 g
moučkového cukru
100 g
mletých ořechů
1 lžička
mleté skořice
1 lžička
mletého hřebíčku
250 g
Hery
10 g
holandského kakaa
1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto nechám rozležet alespoň přes noc zabalené ve folii v lednici.
  2. Pak rozdělím na menší dílky, vyválím "hady" a z nich ukrajuju malé kousky, které vtlačuji do formiček (nevymazávala jsem a i přesto vyskakovaly po upečení úplně samy ven Příprava receptu Kakaové pracny v cukru, krok 1 ). Peču na 160 stupňů asi 15 minut.
  3. Pro kontrolu vždy lehce zatlačím nehtem na těsto, musí už být cítit, že se vytvořila na povrchu tužší skořápka a nehet už se neobtiskne do těsta. Nechávám ve formičkách ještě chviličku jakoby dojít, pak vyklepnu a obaluji ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
  4. Oproti mému dlouhá léta používanému receptu jsou tyhle pracinky hned měkké a není potřeba nechávat je rozležet.
  5. A namísto klasických medvědích tlapek peču raději menší tvary, prostě takové jednohubky, aby mi případní "zlodějíčkové" nedrobili po bytě. 
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář