Kakaové pracny v cukru

Přidal: Danula Vašíčková, 28.9.2018
Kategorie: Pracny, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
K radosti mé, ale hlavně zbytku rodiny, se snižuje počet receptů na cukroví, které je nutno péct s velkým časovým předstihem, aby se stihlo dobře rozležet a nekřupalo nám mezi zuby... Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 28.9.2018
Kategorie: Pracny, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
390 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
100 gmletých ořechů
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkamletého hřebíčku
250 gHery
10 gholandského kakaa
1 ksvejce
- Těsto nechám rozležet alespoň přes noc zabalené ve folii v lednici.
- Pak rozdělím na menší dílky, vyválím "hady" a z nich ukrajuju malé kousky, které vtlačuji do formiček (nevymazávala jsem a i přesto vyskakovaly po upečení úplně samy ven
). Peču na 160 stupňů asi 15 minut.
- Pro kontrolu vždy lehce zatlačím nehtem na těsto, musí už být cítit, že se vytvořila na povrchu tužší skořápka a nehet už se neobtiskne do těsta. Nechávám ve formičkách ještě chviličku jakoby dojít, pak vyklepnu a obaluji ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
- Oproti mému dlouhá léta používanému receptu jsou tyhle pracinky hned měkké a není potřeba nechávat je rozležet.
- A namísto klasických medvědích tlapek peču raději menší tvary, prostě takové jednohubky, aby mi případní "zlodějíčkové" nedrobili po bytě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kakaové labky v cukre.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kakao-Bärentatzen an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU