NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Kakaovo-ořechové vosí úlky připravené do 30 minut. Nelepí se na formičku a chutnají úžasně.
Kakaovo-ořechové vosí úlky připravené do 30 minut. Nelepí se na formičku a chutnají úžasně.
Recept Kakaovo-ořechové vosí úlky připravené do 30 minut. Nelepí se na formičku a chutnají úžasně.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Margita Markovičová

Vosí úly dělám každý rok. Mám je velmi ráda, protože jsou nepečené a dají se připravit na desítky různých způsobů. Měnit můžete nejen suroviny na přípravu těsta, ale také to, čím je naplníte. Autor: Margita Markovičová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.12.2024

Kakaovo-ořechové vosí úlky připravené do 30 minut. Nelepí se na formičku a chutnají úžasně.

Vosí úly dělám každý rok. Mám je velmi ráda, protože jsou nepečené a dají se připravit na desítky různých způsobů. Měnit můžete nejen suroviny na přípravu těsta, ale také to, čím je naplníte. Autor: Margita Markovičová

30 min
Čas přípravy
Suroviny
100 g
mleté ořechy
100 g
mleté piškoty
200 g
moučkový cukr
1 ks
vejce
1/2 bal.
vanilkový cukr
3 lžíce
rum
podle potřeby
kakao
podle potřeby
piškoty
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy

Nepečené cukroví dělám vždy těsně před Vánocemi. Nemusí odležet, a tím, že je rychlé, se dá udělat klidně i na Štědrý den. Já připravuji vždy dvě dávky. Do jedné dám kakao, do druhé ne. Na slavnostním stole tak mám vždy kombinaci bílých i tmavých úlů.

  1. Ořechy, piškoty a oba cukry důkladně promícháme.
  2. Do sypkých surovin přidáme vejce, rum a vypracujeme těsto.
  3. Pokud chceme tmavé těsto, přidáme do něj trochu kakaa.
  4. Těsto natlačíme do formiček, naplníme krémem, zakryjeme piškotem a opatrně vyklopíme z formičky. Pokud byste se při přípravě báli, že se vám úly přilepí do formičky, můžete těsto před natlačením obalit v moučkovém cukru. Není to však nutné.

Mně ze dvou dávek vyšlo 60 vosích úlů. Krém, kterým úly naplníte, závisí čistě na vašich představách a chuti. Vhodný je máslový i máslovo-pudinkový krém nebo ořechová náplň. Dávejte si však pozor, aby náplň nebyla příliš tekutá. Mohla by totiž z cukroví vytékat.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář