Vosí úly dělám každý rok. Mám je velmi ráda, protože jsou nepečené a dají se připravit na desítky různých způsobů. Měnit můžete nejen suroviny na přípravu těsta, ale také to, čím je naplníte. Autor: Margita Markovičová
Vosí úly dělám každý rok. Mám je velmi ráda, protože jsou nepečené a dají se připravit na desítky různých způsobů. Měnit můžete nejen suroviny na přípravu těsta, ale také to, čím je naplníte. Autor: Margita Markovičová
Nepečené cukroví dělám vždy těsně před Vánocemi. Nemusí odležet, a tím, že je rychlé, se dá udělat klidně i na Štědrý den. Já připravuji vždy dvě dávky. Do jedné dám kakao, do druhé ne. Na slavnostním stole tak mám vždy kombinaci bílých i tmavých úlů.
Mně ze dvou dávek vyšlo 60 vosích úlů. Krém, kterým úly naplníte, závisí čistě na vašich představách a chuti. Vhodný je máslový i máslovo-pudinkový krém nebo ořechová náplň. Dávejte si však pozor, aby náplň nebyla příliš tekutá. Mohla by totiž z cukroví vytékat.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě