NejRecept.cz Část dne Oběd Kančí nudličky se smetanovými knedlíčky
Kančí nudličky se smetanovými knedlíčky
Recept Kančí nudličky se smetanovými knedlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Věděli jste, že zvěřina je nejzdravějším zdrojem bílkovin? Oproti hovězímu, vepřovému a drůbežímu masu není volně žijící lesní zvěř vystavena působení růstových hormonů, léků ani antibiotik. Její maso má vysoký obsah železa, zinku a vitamínů a obsahuje jen velmi málo tuku, tudíž je pro lidský organismus její konzumace velmi žádoucí. Takže dneska jsme jsme si vcelku zdravě "nacpali nácky". Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   28.10.2018

Kančí nudličky se smetanovými knedlíčky

Věděli jste, že zvěřina je nejzdravějším zdrojem bílkovin? Oproti hovězímu, vepřovému a drůbežímu masu není volně žijící lesní zvěř vystavena působení růstových hormonů, léků ani antibiotik. Její maso má vysoký obsah železa, zinku a vitamínů a obsahuje jen velmi málo tuku, tudíž je pro lidský organismus její konzumace velmi žádoucí. Takže dneska jsme jsme si vcelku zdravě "nacpali nácky". Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

Maso:

cca 1 kg
kančí kýty
1 ks
velká červená cibule (nadrobno)
5 ks
čerstvých žampionů (na plátky)
200 ml
červeného vína
1 plechovka
rajského protlaku
4 stroužky
česneku (na plátky)
1 lžička
drceného kmínu
2 lžíce
divokého koření (směs od Vitany)
sůl
vývar z kostí
olej
voda
hladká mouka

Knedlíčky:

5 ks
starších rohlíků (na kostičky)
2 ks
vejce
1 kelímek
smetany ke šlehání (200g)
80 g
hrubé mouky
hrst
sekané petrželky
1 lžička
soli
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky, které po částech zprudka orestujeme na oleji a vložíme do pomalého hrnce. do výpeku vsypeme cibuli a zarestujeme, podlijeme vývarem a necháme "odvařit", poté vlijeme k masu.
  2. Přidáme žampiony, česnek, rajský protlak, koření a asi 1 lžičku soli, přilijeme víno a dolijeme vývarem, aby bylo maso ponořené. Hrnec uzavřeme a necháme maso dusit doměkka asi 3 hodinky na vyšší stupeň. Poté zaprášíme moukou, pokud chceme nechat nudličky jen tak " na přírodno" nebo zahustíme záklechtkou z trochy studené vody a asi 2 lžic hladké mouky, to pokud chceme mít hustou omáčku. Necháme ještě asi 20 minut vařit, případně dochutíme solí a mletým chilli.
  3. Samozřejmě lze vše připravit i klasicky na plotně v obyčejném hrnci, jen je třeba hlídat a dolévat tekutinu. 
  4. Knedlíčky:
    Rohlíky nasypeme do mísy. V druhé misce smícháme smetanu, vejce a sůl a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku, vše dobře promícháme a necháme 5 minut odstát.
  5. Pak přimícháme petrželku a ihned vlhkýma rukama tvoříme malé knedlíčky, které ukládáme na pomoučené prkénko. Snažíme se knedlíčky jen lehce tvarovat a moc nemačkat, aby zůstaly po uvaření pěkně nadýchané. Zavařujeme ve vroucí osolené vodě 10 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář