Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

Přidal:, 27.11.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Chuťovky
Recept Kandovaná pomerančová kůra

Suroviny

kůra ze dvou větších pomerančů
voda
cca 200 g krystalového cukru

Postup přípravy

  1. Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalejeme studenou vodou.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Takto "marinovat" necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalejeme novou vodou a vaříme cca 30 min.
  3. Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilejeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou(vody) (ta kůra).Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Vaříme do "sklovata" .. co já vím.. asi tak půl hoďky, až do vyvaření vody. A je hotovo.. tedy téměř.. po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.
  5. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.Tip: Velikonoční babiččin mazanec

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem