Kandovaná pomerančová kůra

Recept Kandovaná pomerančová kůra

Přidal: , 27.11.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kandovaná pomerančová kůra. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.11.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Chuťovky

SUROVINY

kůra ze dvou větších pomerančů
voda
cca 200 g krystalového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalejeme studenou vodou.
  2. Takto "marinovat" necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalejeme novou vodou a vaříme cca 30 min.
  3. Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilejeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou(vody) (ta kůra).
  4. Vaříme do "sklovata" .. co já vím.. asi tak půl hoďky, až do vyvaření vody. A je hotovo.. tedy téměř.. po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.
  5. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit