Kaplická cmunda

Už toho vánočního cukrovíčka stačilo. Třeba i něco obědvat a sladké to už nemůže být. Fantastická bramborová placka s vařeným zelím a kouskem uzeného masa. Rychlovka a velmi chutná. Zkuše i vy. Naplnit můžete samozřejmě čímkoliv, je to na vás a na vaší chuti. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 15.12.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kaplická cmunda

Suroviny

1 kgbrambor
500 guzeného masa
0,5 lmléka
1 ksvejce
zelí
česnek
cibule
majoránka
cukr
sůl
pepř
mouka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme, vzniklé těsto dáváme do rozpáleného oleje a z obou stran opékáme dozlatova.
  2. Plníme uvařeným zelím, zahuštěným syrovou nastrouhanou bramborou.
  3. Přidáme osmaženou cibulku a přisladíme cukrem.
  4. Přidáme nakrájené vařené uzené maso a bramborák přiklopíme.

Můj blog: Vaření s Tomem