Kapr na cibuli a česneku

Kapr na cibuli a česneku. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo vařené brambory. Autor: siesta

Recept Kapr na cibuli a česneku

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kskapr
3 ksvětší cibule
5 stroužkůčesneku
sůl
sladká mletá paprika
máslo

Postup přípravy

  1. Vykuchaného kapra nakrájíme na podkovičky, pořádně umyjeme a osušíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na dno pekáčku nakrájíme na plátky máslo a přidáme nakrájený česnek. Jednotlivé podkovičky kapra pořádně osolíme a posypeme červenou paprikou z obou stran. Skládáme do pekáčku.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Bohatě jimi kapra posypeme. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut. Podáváme s čerstvým chlebem.