Kapucínský guláš

Vynikající guláš s těstovinou, rýží, případně bramborovou kaší nebo domácím knedlíkem. Ještě není čas na venkovní opékání, ale dobrý guláš se dá připravit i doma na sporáku. Autor: Adddy

Přidal:, 16.3.2019
Kategorie: Guláš, Hovězí, Maso, Hlavní jídla, Polévky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Kapucínský guláš

Suroviny

cibule
hovězí maso
rajský protlak
žampiony
sůl, pepř
gulášové koření

Postup přípravy

  1. Osmažíme cibulku, přidáme maso na kostky a opékáme, aby maso pustilo štávu. Přidáme sůl, pepř, gulášové koření. Podlijeme a dusíme.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Když je maso tak na půl, přidáme nakrájené žampiony, rajský protlak a dodusíme do měkka.
  3. Nakonec zahustíme hladkou moukou. Podáváme s knedlíkem, těstovinou.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka