Karamelová báseň - rychlá a vynikající salko roláda

Recept Karamelová báseň - rychlá a vynikající salko roláda

Přidal: Mineralka, 12.9.2020

Kategorie: Koláče, Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Netřeba vařit žádný karamel z cukru a přesto můžete připravit skvělou karamelovou roládu, která zmizí z plechu za pár minut. To vám garantuji. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 12.9.2020

Kategorie: Koláče, Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
100 gmoučkový cukr
1 PLzakysaná smetana
100 ghladká mouka
120 gmleté ​​vlašské ořechy

Krém:

1 plechovkakaramelové salko
150 gmáslo
300 mlmléko
1 bal.karamelový pudink

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem (50g) a smetanou do tuhé pěny. V druhé misce vyšleháme bílky s cukrem (50g) do tuhé lesklé pěny a postupně, po částech tuto pěnu zamícháme už jen vařečkou k žloutkové pěně.
  2. Přidáme hladkou mouku s mletými ořechy a jemně promícháme.
  3. Připravené těsto navrstvíme v tenké vrstvě na papírem vyložený plech a rovnoměrně rozetřeme.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut. Po upečení na těsto položíme utěrku a spolu i s papírem srolujeme a takto necháme těsto vychladnout. Po vychladnutí odstraníme papír.
  5. Z mléka a karamelového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Pudink zakrývám potravinářskou fólií tak, aby se dotýkal povrchu, aby se nevytvořila tzv. kůže.
  6. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme karamelové salko a postupně i vychladlý pudink. Krémem natřeme těsto a srolujeme. Povrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme ořechy.
  7. Necháme ztuhnout v chladničce.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit