Karamelová roláda s banánem

Recept Karamelová roláda s banánem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Něco jednoduché, chutné a s banány. Máte rádi rolády?

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

5 ksvajec
5 lžickr. cukr
2 lžícepolohrubá mouka
3 lžícemleté vlašské ořechy
1/2 bal.prášek do pečiva

Krém:

500 gkr. cukr
10 lžichladká mouka/kukuřičný škrob
1 lmléko
250 gmáslo

Dále budeme potřebovat:

4 ksbanán
ořechy na posypání (ozdoba)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do které už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými vlašskými oříšky. Zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Upečené těsto vyndáme z plechu, opatrně stáhneme pečící papír a srolujeme ho s vlhkou utěrkou. Necháme vychladnout.
  4. 500 g cukru zkaramelizujeme v hrnci na mírném ohni. Za stálého míchání přilijeme 600 ml mléka a vaříme na mírném ohni, dokud se karamel rozpustí.
  5. Kukuřičný škrob nebo hladkou mouku utřeme ve zbylém mléce tak, abychom neměli hrudky a přilijeme do karamelového mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hustý karamel odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý karamel a vyšleháme nadýchaný krém.
  6. Těsto rozprostřeme, potřeme krémem (2/3), poklademe banány a srolujeme. Vrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme mletými oříšky. Dáme do lednice ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit