Karamelové čokoládky

Přidal: NejLucka, 2.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud se Vám nechce péct a máte málo času, zároveň chcete sníst nějakou sladkou dobrotu, vyzkoušejte tento recept na nepečené karamelové čokoládky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 2.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
SUROVINY
První část:
250 gmoučkový cukr
2 ksvejce
100 gkaramel (nebo karamelové salko)
125 gmáslo
250 gmleté sušenky
Druhá část:
250 gmoučkový cukr
100 mlvoda
125 gmáslo
250 gsušené mléko
Třetí část (poleva):
100 gbílá čokoláda
- První část: Moučkový cukr si utřeme spolu s vajíčky nad párou do tuhé pěny. Následně přidáme karamel (nebo karamelové salko) a spolu důkladně spojíme. Hustou hmotu odstavíme a následně přidáme na kostičky nakrájené máslo, které mícháním rozpustíme. Sušenky si nadrtíme a přidáme je do mírně vychladlé hmoty. Zamícháme a tuto hmotu navrstvíme do formy, kterou jsme si vyložili potravinářskou fólií. Necháme ztuhnout.
- Druhá část: Cukr a vodu si dáme na oheň a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme máslo. Když máme máslo rozpuštěné, přidáváme za stálého míchání sušené mléko a odstavíme z ohně. Tuto směs nalijeme na ztuhlou první část a znovu necháme zchladit.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU