Karamelově kokosoví ježci

Přidal: Mineralka, 17.12.2015
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Existuje mnoho receptů na ježky, no já jsem si ,,namíchala,, suroviny tak, aby nám doma ježci chutnaly. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Mineralka, 17.12.2015
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
5 ksvejce
180 gmoučkový cukr
180 gkr. cukr
380 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
80 gmleté vlašské ořechy
Karamel do těsta:
120 gkr. cukr
250 mlhorká voda
Poleva:
350 ghera
350 gmoučkový cukr
120 mlrum
4 lžícekakao
voda dle potřeby
kokos na obalování
- Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících přiléváme mírně vychladlý karamel a šleháme.
- Bílky vyšleháme se špetkou soli s kr. cukrem do tuhého sněhu. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme, přidáme oříšky a celou sypkou směs promícháme.
- Poleva:
Heru rozpustíme na mírném ohni a zasypeme ji moučkovým cukrem, který jsme prosáli přes jemné síto. Zahřejeme a odstavíme. Přidáme prosáté kakao, přidáme rum a zamícháme. Dle potřeby zředíme vodou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Karamelovo kokosoví ježkovia.
KOMENTÁŘE K RECEPTU