Karamelově kokosoví ježci

Recept Karamelově kokosoví ježci
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Existuje mnoho receptů na ježky, no já jsem si ,,namíchala,, suroviny tak, aby nám doma ježci chutnaly. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

5 ksvejce
180 gmoučkový cukr
180 gkr. cukr
380 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
80 gmleté ​​vlašské ořechy

Karamel do těsta:

120 gkr. cukr
250 mlhorká voda

Poleva:

350 ghera
350 gmoučkový cukr
120 mlrum
4 lžícekakao
voda dle potřeby
kokos na obalování

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si uděláme karamel (cukr na pánvi zkaramelizujeme a zalijeme ho horkou vodou. Ztuhlý karamel rozpustíme a necháme mírně vychladnout).
  2. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících přiléváme mírně vychladlý karamel a šleháme.
  3. Bílky vyšleháme se špetkou soli s kr. cukrem do tuhého sněhu. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme, přidáme oříšky a celou sypkou směs promícháme.
  4. Zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků a postupně přidáme sypkou směs mouky, prášku do pečiva a oříšků.
  5. Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 35 - 40 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Pak nakrájíme na řezy, které máčíme v polevě a obalujeme v kokosu.
  6. Poleva:
    Heru rozpustíme na mírném ohni a zasypeme ji moučkovým cukrem, který jsme prosáli přes jemné síto. Zahřejeme a odstavíme. Přidáme prosáté kakao, přidáme rum a zamícháme. Dle potřeby zředíme vodou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit