Karamelové košíčky zdobené čokoládou a marcipánem

Nejjednodušší krém, jaký existuje. Salko a máslo vyšleháme mixérem do hladké hmoty a krém je hotový. Trvá to asi jen 5 minut, avšak když koupíte v obchodě již karamelové salko. Pokud ne, připravte se na tříhodinové vaření obyčejného salka ve vroucí vodě a pak na asi hodinové vychladnutí, pokud ne více. Karamelové je sice dražší, ale vyplatí se ušetřit čas. Není to až tak vysoká položka, která by nás zruinovala :) Zdobila jsem čokoládou a hvězdičkou z marcipánu. Použila jsem modrou barvu, abych je trochu oživila. Autor: Petra H.

Recept Karamelové košíčky zdobené čokoládou a marcipánem

Suroviny

Suroviny:
300 ghladké mouky
200 gtuku
100 gcukr moučka
Krém:
250 gmásla
1 plechovkakaramelového Salka

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Těstem plníme košíčky a dáme péct (180 st. dozlatova).
  3. Po vychladnutí plníme košíčky karamelovým krémem. Ten připravíme tak, že máslo vyšleháme a po lžících přišleháme karamelové Salko.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Nakonec pocákáme bílou a hnědou čokoládovou polevou.
  5. Můžeme ještě dozdobit hvězdičkou z marcipánu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.