Karamelové kuličky - veganská verze z jáhelných pukanců

Recept Karamelové kuličky - veganská verze z jáhelných pukanců
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Burizonové kuličky to byl vánoční hit mého dětství. Vůně a chuť karamelu, to jistě také patří k Vánocům. Určitě si je podle tohoto receptu můžete připravit i z klasických surovin, ale pokud máte chuť experimentovat, můžete si připravit i tuto veganskou verzi z jáhelných pukanců.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

1 kskondenzované slazené kokosové mléko
300 gtřtinový cukr
250 g (rostlinné)máslo
200 g (nebo burizony)jáhelné pukance

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na pánvi necháme cukr roztát na karamel. Přidáme kondenzované mléko a mícháme, dokud se nám nespojí do jednolité hmoty.
  2. Odstavíme a přidáme máslo, které necháme roztát. Necháme mírně vychladnout. Do takto připraveného krému vysypeme jáhelné pukance nebo burizony. Tvarujeme kuličky, které vložíme do papírových košíčků.
  3. Do takto připraveného krému vysypeme jáhelné pukance nebo burizony.
  4. Tvarujeme kuličky, které vložíme do papírových košíčků.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit