Piškot: z uvedeného množství upečeme 2 piškoty, každou ze 6 vajec, všechny suroviny rozdělíme na polovinu. Bílky vyšleháme, po lžících zašleháme cukr, žloutky, přidáme vodu, mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy. Upečeme při 200 ° C asi 20 minut, plech rozměr 30x38 cm. Necháme vychladnout.
Náplň: Karamel: 300 g krystalového cukru upálíme na karamel, zalijeme šlehačkovou smetanou, přivedeme do varu a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Za občasného míchání necháme vychladnout. Puding: Puding uvaříme z 300 ml mléka a zlatého klasu. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vyšleháme a po lžících přidáme vychladlý pudink. Pak zašleháme vychladlý zhoustnutí karamel.
Ukládáme následovně: ořechovou piškot potřeme rybízovou marmeládou, natřeme polovinou náplně, přiložíme druhou piškotou a natřeme druhou polovinu náplně. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme podle fantazie. Odložíme do chladu, pokrájíme horkým nožem na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská