NejRecept.cz Dezerty Zákusky Karamelové větrníčky
Karamelové větrníčky
Recept Karamelové větrníčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   27.5.2016

Karamelové větrníčky

Ty jsou perfektní, moc hezké :) Autor: Haanka

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 ml
vody
90 g
100% tuku
špetka
soli
140 g
hl. mouky
4 ks
vejce

Krem:

0,5 l
mléka
2 bal.
vanilkové pudinky
70 g
cukru
200 g
másla
3 bal.
vanilkové cukry
4 PL
rumu

Karamelová šlehačka:

100 g
cukru
500 ml
smetany ke šlehaní
100 g
cukru
200 ml
šlehačky

Karamelová poleva:

150 g
cukru
5-8 lžic
šlehačky
Postup receptu
Vytisknout
  1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, špetka soli - to uvedeme do varu a přidáme 140g hl. mouky, mícháme tak 5 minut. Nechat vystydnout a pak do toho po jednom vyšlehat 4 vejce.
  2. Na plech střikat větrníčky. Peču v HV na 200 st. 15 minut a pak ještě na 170 st. asi 10-15 minut. Hlavně tu troubu neotvírat nebo nevyběhnou. Rozkrajuju ještě teplé.
  3. Krem: 0,5 l mléka, 2 vanilkove pudinky, 70 g cukru, 200 g másla, 3 vanilkové cukry, 4 PL rumu - uvařit pudink, a pak přidávat vychladnutý do vyšlehaného másla.
  4. Karamelová šlehačka: 100 g cukru, 350 ml smetany ke šlehaní
    100 g cukru si upálíme na zlatý karamel a 150 ml ohřáté smetany opatrně přiléváme do karamelu, stále a opatrně mícháme, uvolňuje se plno množství páry a mohli by jsme se opařit. Hrudky, které se vytvoří necháme rozpustit, pak scedíme a po vychladnutí dáme na noc do ledničky. Druhý den vyšleháme 200 ml šlehačky a přimícháme smetanový karamel.
  5. Karamelová poleva: 150 g cukru si upálíme na karamel. Za stáleho míchání po kapkách přidáváme 5-8 lžic šlehačky, jinak by se udělaly hrudky. Řídíme se hustotou polevy. Měla by mít konzistenci tekutého medu, jestli bude moc řidká, stačí zahustit trošku moučkovým cukrem. Hlavičky větrníků namačíme a necháme okapat.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář