Karbenátky z cejnů

Cejn je plevelná ryba, která žije v hloubkách a po vytažení z vody už se nesmí vrátit, ale vzít domů a zpracovat. Autor: boskovcak

Přidal:, 14.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Karbenátky z cejnů

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kscejni
3 ksvejce
200 gstrouhanka
hrstbylinek
trochasoli
trochapepře
3 cmsardelová pasta
30mlolej

Postup přípravy

  1. Vykuchané cejny bez hlav povaříme 10 minut ve slané vodě.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Odstaníme ploutve a páteř a dlouhé kosti.  Vše i s kůží a drobnými kostičkami pomeleme.
  3. Přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, sůl, pepř, různé bylinky nebo jen majoránku. Je to jemné maso bez výrazné vůně, pokud chcete rybí chuť dodejte sardelovou pastu.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Vytvořit karbenátky, obalit ve strouhance a osmažit.
  5. Jako bonus při jedné práci z části mletého masa si dělám rybí knedlíčky do polívky. Složení je taky podobné a chuť příjemná. Dobrou chuť!Tip: Piškotový beránek za 15 Kč