Karbenátky z cejnů

Cejn je plevelná ryba, která žije v hloubkách a po vytažení z vody už se nesmí vrátit, ale vzít domů a zpracovat. Autor: boskovcak

Přidal:, 14.6.2015
Kategorie: Oběd
Recept Karbenátky z cejnů

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kscejni
3 ksvejce
200 gstrouhanka
hrstbylinek
trochasoli
trochapepře
3 cmsardelová pasta
30mlolej

Postup přípravy

  1. Vykuchané cejny bez hlav povaříme 10 minut ve slané vodě.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Odstaníme ploutve a páteř a dlouhé kosti.  Vše i s kůží a drobnými kostičkami pomeleme.
  3. Přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, sůl, pepř, různé bylinky nebo jen majoránku. Je to jemné maso bez výrazné vůně, pokud chcete rybí chuť dodejte sardelovou pastu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Vytvořit karbenátky, obalit ve strouhance a osmažit.
  5. Jako bonus při jedné práci z části mletého masa si dělám rybí knedlíčky do polívky. Složení je taky podobné a chuť příjemná. Dobrou chuť!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.