Karbenátky z cejnů

Recept Karbenátky z cejnů

Přidal: , 14.6.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Cejn je plevelná ryba, která žije v hloubkách a po vytažení z vody už se nesmí vrátit, ale vzít domů a zpracovat. Autor: boskovcak

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.6.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

4 kscejni
3 ksvejce
200 gstrouhanka
hrstbylinek
trochasoli
trochapepře
3 cmsardelová pasta
30mlolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vykuchané cejny bez hlav povaříme 10 minut ve slané vodě.
  2. Odstaníme ploutve a páteř a dlouhé kosti.  Vše i s kůží a drobnými kostičkami pomeleme.
  3. Přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, sůl, pepř, různé bylinky nebo jen majoránku. Je to jemné maso bez výrazné vůně, pokud chcete rybí chuť dodejte sardelovou pastu.
  4. Vytvořit karbenátky, obalit ve strouhance a osmažit.
  5. Jako bonus při jedné práci z části mletého masa si dělám rybí knedlíčky do polívky. Složení je taky podobné a chuť příjemná. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit