Karbanátky jsou ideální jídlo, které si můžete vychutnat doma nebo na cestách. Já jsem je tentokrát připravila, když jsme jeli na chatu, a skvěle nám všem padly. Jejich příprava není vůbec náročná, přičemž podávat je můžete s různými přílohami – od brambor až po čerstvý chléb. Autor: Jitka Smejkalová
Karbanátky jsou ideální jídlo, které si můžete vychutnat doma nebo na cestách. Já jsem je tentokrát připravila, když jsme jeli na chatu, a skvěle nám všem padly. Jejich příprava není vůbec náročná, přičemž podávat je můžete s různými přílohami – od brambor až po čerstvý chléb. Autor: Jitka Smejkalová
Pokud byste ke karbanátkům chtěli podávat čerstvý chléb, ale nechcete ho kupovat, můžete si ho připravit podle tohoto receptu. Domácí chléb má křupavou kůrku a nadýchaný střed, takže je k masu jako stvořený.
Hotové karbanátky chutnají nejlépe krátce po upečení, kdy jsou šťavnaté a křupavé. Velmi dobré jsou však i za studena, když si je vezmete na cesty, jako jsme to udělali my. Jejich velkou výhodou je i to, že jsou pečené v troubě – nejsou proto tak těžké jako smažené.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě