Karlovarský knedlík k omáčkám

Recept Karlovarský knedlík k omáčkám

Přidal: , 3.4.2016

Kategorie: Knedlíky, Houskové a Karlovarské, Přílohy

FOTO OD VÁS
Recept Karlovarský knedlík k omáčkám
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Karlovarský knedlík k omáčkám od Lacusin.

FOTO OD VÁS
Recept Karlovarský knedlík k omáčkám
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.4.2016

Kategorie: Knedlíky, Houskové a Karlovarské, Přílohy

SUROVINY

7 ksrohlíků (housek)
2 ksvejce
200 mlmléka
100 ghrubé mouky
1 hrstpažitky
2 špetkystrouhaného muškátového oříšku
dle chutisůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a dáme oschnout do trouby vyhřáté na 150 °C.
  2. Do mísy nalijeme mléko, přidáme žloutky a hrubou mouku. Vymícháme hladké těstíčko, které osolíme a přidáme muškátový oříšek. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme ho do těstíčka.
  3. K pečivu přisypeme pažitku a přilijeme těstíčko. Zamícháme a polovinu hmoty rozprostřeme na folii. Zabalíme do tvaru knedlíku. Uděláme i druhý knedlík.
  4. Dáme na 20 minut vařit do vody. Pak necháme vychladnout a krájíme na plátky.

VIDEO:


PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit