Kaštanové tyčinky z odpalovaného těsta

Přidal: NejLucka, 29.12.2014
Kategorie: Těsta, Odpalované těsto, Dezerty, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající kaštanové zákusky. V kombinaci se šlehačkou jsou neodolatelné.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 29.12.2014
Kategorie: Těsta, Odpalované těsto, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
80 gmáslo
150 mlvoda
80 ghladká mouka
2 ksvejce
špetkasůl
Náplň:
250 gkaštanové pyré
300 mlsmetana ke šlehání
- Máslo si rozpustíme v hrnci, přidáme vodu, sůl a přivedeme k varu. Když nám voda vře, přidáváme mouku a stále mícháme (oheň je na mírném stupni). Hmotu mícháme, dokud se nám neodlepuje od krajů nádoby. Následně ho necháme vychladnout a do mírně vychladlé hmoty přidáváme vajíčka a za každým důkladně vymícháme do hladka.
- Těstem si naplníme cukrářský sáček a vytváříme podlouhlé vzory na plech, který jsme si vystlali papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut. Po uplynutí doby nevybíráme plech z trouby, ale mírně pootevřeme dvířka, aby se těsto "dosušilo". Následně je vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
- Vychladlé překrojíme příčně na polovinu aa naplníme je kaštanovým pyré, které jsme si mixérem smíchali. Na kaštanové pyré navrstvíme vyšlehanou šlehačku a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Zdroj: Nosalty
KOMENTÁŘE K RECEPTU