Kaštanový cheesecake

Recept Kaštanový cheesecake
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Receptů na cheesecake není nikdy dost. Já je mám velmi ráda, a proto zkouším různé příchutě. Tentokrát je to cheesecake s kaštanovým pyré, v o něco zdravější verzi. Já jsem použila domácí pyré, ale dá se koupit i v obchodě.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus

150 grozmixované ovesné vločky
50 gmleté vlašské ořechy
50 gkaštanové pyré
50 gmáslo
20 g med

Plnka

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/ pomazánkové máslo
250 gkaštanové pyré
30 g med
1 ksvejce
1 lžícezlatý klas

Poleva

100 g bílá čokoláda
10 ghořká čokoláda
30 g kokosový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny ingredience na korpus smícháme a dáme do kulaté formy o průměru 20 cm vystlané pečícím papírem. Rovnoměrně rozmačkáme po celém dně a po okrajích formy. Dáme péct na 180 stupňů přibližně 7 minut.
  2. Tvaroh a pomazánkové máslo vyšleháme, postupně zašleháme vajíčko, pyré, med a zlatý klas. Já jsem použila domácí pyré, které bylo dost sladké, proto v případě potřeby použijte více sladidla. Nádivku dáme na předpečený korpus a dáme péct na 155 stupňů přibližně 50 minut. Po dopečení necháme vychladnout v troubě.
  3. Na vychladlý cheesecake dáme polevu, kterou připravíme rozpuštěním čokolády s kokosovým olejem. Takto připravený koláč odložíme do chladničky, ideální na noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit