NejRecept.cz Maso Vepřové maso Katův šleh a bramboráčky
Katův šleh a bramboráčky
Recept Katův šleh a bramboráčky
rebeka    ·   21.10.2015

Katův šleh a bramboráčky

Tip na zítřejší oběd od Nadi :)

Suroviny

Na "kaťák" :

500 g
vepřové kýty
1 ks
červená cibule
svazek
naťové cibulky (pouze bílá část)
1 ks
červená paprika
1 ks
feferonka (já nesehnala, dala jsem chilli vločky)
300 g
sterilovaného leča
1 ks
kyselá okurka
2 lžíce
worcesterské omáčky (Heinz)
4 lžíce
kvalitního kečupu
sůl, pepř
2 stroužky
česneku
2 lžíce
oleje
tuk do pánve

Na bramboráčky:

2 ks
velké brambory
3 stroužky
česneku
2 ks
vejce
1 lžíce
sušené majoránky
sůl, pepř
4 - 5 lžic
strouhanky
tuk na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej.
  2. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky.
  3. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
  4. V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí.
  5. Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druho najemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář