NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový sýr ze slupek
Recept Kdoulový sýr ze slupek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: PavelKar

Vynikající nepečené řezy s rozinkami, ořechy a s chutí skořice. Bez pečení připravené dezerty mi velmi nelahodili a to nejen přípravou, ale i chuťově, ale nakonec jsem si k ním udělal vztah. Tentokrát to byla rychlovka, měl jsem to hotové do půl hodiny. Autor: PeterKar

PavelKar    ·   6.12.2017

Kdoulový sýr ze slupek

Vynikající nepečené řezy s rozinkami, ořechy a s chutí skořice. Bez pečení připravené dezerty mi velmi nelahodili a to nejen přípravou, ale i chuťově, ale nakonec jsem si k ním udělal vztah. Tentokrát to byla rychlovka, měl jsem to hotové do půl hodiny. Autor: PeterKar

Suroviny
2 kg
kdoule
20 dkg
cukr krystal
50 g
rozinek
50 g
vlašské ořechy (posekané)
2 g
kyselina citronová
1 ČL
mletá skořice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.
  2. Slupky použijeme va výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlejeme vodou do výšky cca 2 cm, přidáme cukr a kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody a vaříme pod pokličkou do změknutí. Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme.
  3. Hmotu rozestřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy a rozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář