Kefírová píchaná buchta

Recept Kefírová píchaná buchta

Přidal: Danula Vašíčková, 30.5.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

V jednoduchosti je krása. A tahle buchtička je tááák jednoduchá, tááák rychlá a tááák moc dobrá... :D Tento koláček dělám, když nestíhám. Základní suroviny, mezi nimi i můj oblíbený kokos a ještě abych nezapomněla, tak v originálním receptu je kefír, já jsem tentokrát použila přirozeně zkyslé domácí kravské mléko, ale klidně i kefír z obchodu. Mám odzkoušené. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Danula Vašíčková, 30.5.2018

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

340 gpolohrubé mouky
180 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
80 gstrouhaného kokosu
500 mlkefíru (já použila přirozeně zkyslé domácí kravské mléko)
2 ksvejce
8 lžicoleje
kokos na posypání

Poleva:

160 grozpuštěného másla
2 lžícehorké vody
4 lžícerumu
4 lžíceholandského kakaa
200 gmoučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V míse smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme všechny tekuté přísady, všechno důkladně promícháme a nalijeme na menší hluboký plech (32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
  2. Pečeme v troubě na 170 stupňů přibližně 25 minut.
  3. Ihned zatepla propícháme obráceným koncem vařečky (ale ne až úplně na samé dno), polijeme kakaovou polevou (dbáme na to, aby pěkně zatekla do všech skulin) a posypeme strouhaným kokosem.
  4. Poleva:
    Vše jen smíchat a vyšlehat vidličkou dohladka.

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit