NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Kefírová píchaná buchta
Kefírová píchaná buchta
Recept Kefírová píchaná buchta

V jednoduchosti je krása. A tahle buchtička je tááák jednoduchá, tááák rychlá a tááák moc dobrá... :D Tento koláček dělám, když nestíhám. Základní suroviny, mezi nimi i můj oblíbený kokos a ještě abych nezapomněla, tak v originálním receptu je kefír, já jsem tentokrát použila přirozeně zkyslé domácí kravské mléko, ale klidně i kefír z obchodu. Mám odzkoušené. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   30.5.2018

Kefírová píchaná buchta

V jednoduchosti je krása. A tahle buchtička je tááák jednoduchá, tááák rychlá a tááák moc dobrá... :D Tento koláček dělám, když nestíhám. Základní suroviny, mezi nimi i můj oblíbený kokos a ještě abych nezapomněla, tak v originálním receptu je kefír, já jsem tentokrát použila přirozeně zkyslé domácí kravské mléko, ale klidně i kefír z obchodu. Mám odzkoušené. Autor: Danka

Suroviny

Těsto:

340 g
polohrubé mouky
180 g
krystalu
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
80 g
strouhaného kokosu
500 ml
kefíru (já použila přirozeně zkyslé domácí kravské mléko)
2 ks
vejce
8 lžic
oleje
kokos na posypání

Poleva:

160 g
rozpuštěného másla
2 lžíce
horké vody
4 lžíce
rumu
4 lžíce
holandského kakaa
200 g
moučkového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme všechny tekuté přísady, všechno důkladně promícháme a nalijeme na menší hluboký plech (32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
  2. Pečeme v troubě na 170 stupňů přibližně 25 minut.
  3. Ihned zatepla propícháme obráceným koncem vařečky (ale ne až úplně na samé dno), polijeme kakaovou polevou (dbáme na to, aby pěkně zatekla do všech skulin) a posypeme strouhaným kokosem.
  4. Poleva:
    Vše jen smíchat a vyšlehat vidličkou dohladka.

Komentáře k receptu
Dajs    ·   9.10.2021   ·   Odpovědět   ·  

Vynikající buchta já ji zkusila s ořechy místo kokosu a taky super !

NejLucka NejLucka    ·   13.10.2021   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář