Kefírová píchaná buchta

Přidal: Danula Vašíčková, 30.5.2018
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
V jednoduchosti je krása. A tahle buchtička je tááák jednoduchá, tááák rychlá a tááák moc dobrá... :D Tento koláček dělám, když nestíhám. Základní suroviny, mezi nimi i můj oblíbený kokos a ještě abych nezapomněla, tak v originálním receptu je kefír, já jsem tentokrát použila přirozeně zkyslé domácí kravské mléko, ale klidně i kefír z obchodu. Mám odzkoušené. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 30.5.2018
SUROVINY
Těsto:
340 gpolohrubé mouky
180 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
80 gstrouhaného kokosu
500 mlkefíru (já použila přirozeně zkyslé domácí kravské mléko)
2 ksvejce
8 lžicoleje
kokos na posypání
Poleva:
160 grozpuštěného másla
2 lžícehorké vody
4 lžícerumu
4 lžíceholandského kakaa
200 gmoučkového cukru
- V míse smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme všechny tekuté přísady, všechno důkladně promícháme a nalijeme na menší hluboký plech (32x22cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
- Pečeme v troubě na 170 stupňů přibližně 25 minut.
- Ihned zatepla propícháme obráceným koncem vařečky (ale ne až úplně na samé dno), polijeme kakaovou polevou (dbáme na to, aby pěkně zatekla do všech skulin) a posypeme strouhaným kokosem.
- Poleva:
Vše jen smíchat a vyšlehat vidličkou dohladka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU