Kefírové placky plněné sýrem a česnekem
Fantastické placky, které jsou naplněné strouhaným sýrem, česnekem a vařenými vajíčky. Pokud se vám zdá tato kombinace chutí netradiční, tak je, ale chuťově to je doslova nebíčko v tlamičce. Placky jsou křupavé, uvnitř jsou vláčné a celkově to vůbec nepůsobí sucho, abyste to museli zapíjet sklenicí mléka nebo vody. Pokud nemáte chuť na plněné placky, připravte si obyčejné, bez náplně a vrch potřete máslem, do kterého prolisujete česnek. I tato varianta je skvělá. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
2 PLkefír
1 lžičkajedlá soda
1 lžičkakr. cukr
2 PLolej
4-5 PLhladká mouka
Náplň:
150 gstrouhaný sýr
5 ksvařená vajíčka
5 stroužkůčesnek
svazekbylinky (koriandr, jarní cibulka nebo kopr)
3 PLmajonéza
- Ze všech surovin na těsto zpracujeme kuličku. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte více mouky. Záleží na kvalitě mouky, kolik saje tekutiny. Pokud je naopak velmi tuhé, přidejte ještě kefír.
- Strouhaný sýr, vařená vajíčka nakrájená nadrobno, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a majonézu utřeme v misce.
- Těsto rozdělíme na stejné kousky, každou část rozválíme, do středu dáme nádivku, placku zabalíme a ještě jemně rozválíme.
- Pečeme na suché pánvi dozlatova z obou stran.
- Pokud máte raději mastnější placky, vrch můžete potřít rozpuštěným máslem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU