Kefírový koláč

Výborný koláč připravený z netradiční ingredience na koláče. Máte rádi kefír? Pokud ano, zkuste ho přidat do koláčku. Já jsem ho pekla včera, donesla jsem i rodičům, když jsme šli na návštěvu a tam zmizel z dózy za pár minut a velmi si pochvalovali. Mamka si vypýtala i recept, že zkusí i ona :) Autor: Jaja

Přidal:, 19.4.2015
Kategorie: Moučníky
Recept Kefírový koláč

Suroviny

Budeme potřebovat (šálek = 200 ml):
1 šálekkefír
1/2 šálkudětská krupice
1 šálekpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
3 lžícemarmeláda podle chuti
1/2 šálkurozpuštěné máslo
3 ksvejce
1/2 šálkukr. cukr
Poleva:
smetana na vaření
bílá čokoláda

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme kefír, rozpuštěné máslo a marmeládu podle vlastní chuti.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Nakonec přidáváme sypké suroviny a jemně promícháme. Plech jsem měla 30x20 cm. Pokud chcete koláček vyšší, použijte menší plech.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů cca 30 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Upečený koláč ihned polijeme smetanou, ve které jsme rozpustili bílou čokoládu. Když koláč vpije polevu, ihned krájíme a podáváme.