NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Kelímkový recept na jemné muffiny s mascarpone krémem
Kelímkový recept na jemné muffiny s mascarpone krémem
Kelímkový recept na jemné muffiny s mascarpone krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.5.2024

Kelímkový recept na jemné muffiny s mascarpone krémem

Připravte si tuto sladkou pochoutku a vychutnejte si měkký muffin s jemným krémem z mascarpone a sladkou jahodou. Stačí vám jen kelímek od smetany na odměření ingrediencí. Autor: Lucie Rakušanová

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
2 ks
vejce
200 ml
zakysaná smetana
1 kelímek
krystalový cukr
1/2 kelímku
olej
špetka
sůl
2 kelímky
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
hrst
hořká čokoláda

Krém:

250 ml
šlehačková smetana 33%
250 g
mascarpone
dle chuti
moučkový cukr
podle potřeby
jahody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ingredience na těsto spolu promícháme.
  2. Plníme košíčky na muffiny a pečeme přibližně 25 minut na 180 stupňů.
  3. Mezitím si připravíme krém vymícháním šlehačky s cukrem a mascarpone.
  4. Krém naneseme na vychladlé muffiny a každý ozdobíme jahodou.
  5. Z daného množství si připravíme 12 kusů.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář