NejRecept.cz Dezerty Bábovky Kelímkový recept ze zakysané smetany na šťavnatou čokoládovou bábovku.
Kelímkový recept ze zakysané smetany na šťavnatou čokoládovou bábovku.
Kelímkový recept ze zakysané smetany na šťavnatou čokoládovou bábovku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   4.7.2024

Kelímkový recept ze zakysané smetany na šťavnatou čokoládovou bábovku.

Bábovka je vynikající klasický koláč, ideální k odpolední kávičce. Často však může být suchá. Tento recept je ale jiný, lepší. Bábovka připravená podle něj je jemná a šťavnatá, prostě lahůdka! Jednou jsem recept vyzkoušela a od té doby už nedělám žádný jiný. Autor : Zuzana Karvaiova

25 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
250 ml
zakysaná smetana (kelímek použijeme dále)
1 kelímek
hladká mouka
1 kelímek
granko
1 kelímek
krystalový cukr (můžeme dát o něco méně)
1/2 kelímku
slunečnicový olej
3 ks
vejce
1 ks
kypřicí prášek
1 ks
vanilkový cukr (nebo extrakt z vanilky)
podle potřeby
čokoláda na polevu
Postup receptu
Vytisknout

Bábovky jsou v mnoha domácnostech oblíbeným dezertem, který si získává srdce nejen dětí, ale i dospělých. U nás se tradičně připravují hlavně o víkendech, zejména v neděli, jako lahodný moučník po rodinném obědě. Jejich příprava a pečení jsou spojeny s rodinnými tradicemi a často se do ní zapojuje celá rodina. Velmi populární je například bábovka s tvarohem

  1. Všechny ingredience spolu smícháme.
  2. Formu vytřeme máslem a vysypeme moukou nebo krupicí.
  3. Těsto vylijeme do formy a pečeme 40-45 minut na 180 stupních.
  4. Necháme vychladnout a můžeme polit čokoládou, kterou rozpustíme nad párou s trochou oleje.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář