NejRecept.cz Dezerty Koláče Kinder cheesecake, kterému nikdo neodolá (fotorecept)
Kinder cheesecake, kterému nikdo neodolá (fotorecept)
Kinder cheesecake, kterému nikdo neodolá (fotorecept)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Můj syn miluje kinder čokoládky. Během Velikonoc jich nasbíral velké množství, tak jsem je musela nějak zpracovat. Vymyslela jsem kinder cheesecake, který ho moc potěšil. A byl opravdu velmi chutný. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   14.5.2025

Kinder cheesecake, kterému nikdo neodolá (fotorecept)

Můj syn miluje kinder čokoládky. Během Velikonoc jich nasbíral velké množství, tak jsem je musela nějak zpracovat. Vymyslela jsem kinder cheesecake, který ho moc potěšil. A byl opravdu velmi chutný. Autor: Karambola

95 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Suroviny

Základ:

210 g
sušenky
80 g
máslo

Vnitřek:

150 g
kinder čokoláda (10 ks)
500 g
mascarpone
250 g
tvaroh
200 g
kysaná smetana
2 ks
vejce
2 lžíce
moučkový cukr
2 lžíce
hladká mouka

Dále potřebujeme:

5 ks
kinder čokoláda (dovnitř)

Vrch:

10 ks
kinder čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
95 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření

S kinder cheesecakem nemůžete nic pokazit. Je jemný, krémový a má výraznou čokoládovou chuť. Výhodou je také to, že recept není vůbec náročný. Zvládnete ho i tehdy, když běžně nepečete.

  1. Na základ si rozmixujeme sušenky na jemný prášek, který zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Připravenou sušenkovou směs naneseme na dno kulaté formy na pečení (průměr 24 cm) a rovnoměrně rozprostřeme a utlačíme.
  2. Kinder čokolády rozpustíme v horké vodní lázni. Po rozpuštění je necháme chvíli vychladnout. V druhé misce vyšleháme mascarpone, tvaroh, kysanou smetanu, vejce, cukr a mouku. Z této hmoty odebereme asi 3 lžíce, přidáme je k rozpuštěné čokoládě a promícháme. Vyrovnáme tak teplotu obou směsí. Následně tuto čokoládovou směs přidáme ke zbytku mascarpone hmoty a všechno spolu ještě krátce promícháme. Používám mixér a širokou metličku na míchání (ne klasickou na šlehání). Nešleháme příliš dlouho, aby se směs příliš nenašlehala. Dostal by se do ní vzduch a při pečení by cheesecake mohl prasknout.
  3. Po smíchání všech těchto surovin pokračujeme. Hmotu nalijeme na sušenkový základ a pěkně uhladíme. Rozložíme 5 kusů nalámaných kinder čokoládek a prsty je zatlačíme do mascarpone hmoty. Pěkně uhladíme, aby nebyly vidět.
  4. Takto připravený cheesecake dáme péct. Pečeme na funkci horní a dolní ohřev při teplotě 155 stupňů cca 55 minut. Na dno trouby vložíme plech s vodou. Po uplynutí 55 minut troubu vypneme, plech s vodou vyjmeme a cheesecake ještě v troubě necháme odpočívat asi jednu hodinu s pootevřenými dvířky.
  5. Následně cheesecake vyjmeme a necháme ho úplně vychladnout. Nejlepší je nechat cheesecake odpočívat v lednici celou noc. Poté vrch přelijeme polevou – v horké vodní lázni rozpustíme kinder čokoládky.

Hotový cheesecake skladujte v lednici, kde vám vydrží několik dní. Pokud byste neměli čas ho péct, vyzkoušejte tento nepečený s malinami, který vás dokonale osvěží.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář