NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kinder Pingui ve tvaru rolády
Kinder Pingui ve tvaru rolády
Recept Kinder Pingui ve tvaru rolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Děti tuto tyčinku milují. Připravte si tuto dobrotu i přímo doma a dejte jí nový vzhled. Ve tvaru rolády, s ovocem (já použila mražené ovoce - maliny a lesní směs) a s jemnou čokoládovou polevou. Jeden z nejlepších dezertů, jaké jsem připravila - to mi řekla moje dcera, která byla nadšená, když jsem jí řekla, že budú péct kinder Pingui. Ona totiž tento dezert v obchodě doslova žere očima. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   24.5.2016

Kinder Pingui ve tvaru rolády

Děti tuto tyčinku milují. Připravte si tuto dobrotu i přímo doma a dejte jí nový vzhled. Ve tvaru rolády, s ovocem (já použila mražené ovoce - maliny a lesní směs) a s jemnou čokoládovou polevou. Jeden z nejlepších dezertů, jaké jsem připravila - to mi řekla moje dcera, která byla nadšená, když jsem jí řekla, že budú péct kinder Pingui. Ona totiž tento dezert v obchodě doslova žere očima. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
8 lžic
kr. cukr
6 lžic
teplá voda
4 lžíce
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakaa

Krém:

250 ml
smetana ke šlehání
50 g
moučkový cukr
70 g
jemný tvaroh nebo mascarpone
podle chuti
ovoce - maliny, jahody

Glazura:

100 g
čokoláda
100 ml
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně zašleháme cukr a jeden žloutek po druhém. Přidáme vodu, kakao a nakonec přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, pěkně uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10 minut. Použijeme největší plech, jaký doma máme, abychom měli těsto tenké.
  3. Upečené těsto srolujeme i s papírem na pečení i s navlhčenou utěrkou a necháme zcela vychladnout.
  4. Smetanu vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky, přidáme tvaroh nebo mascarpone, případně můžete použít pribináček a zlehka vařečkou promícháme. Navrstvíme na těsto, poklademe ovoce podle chuti a srolujeme.
  5. Vrch polijeme glazurou - smetanu ohřejeme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář