Kiwi osvěžující zákusek

Je krásné teplé počasí, proto netřeba vypékát těžké máslové zákusky, které i tak v teple dlouho nevydrží. Já v létě nedělávám máslové zákusky, pouze pokud tak kynuté koláče, do kterých těsta jde máslo. Jinak dělám osvěžující a hlavně hodně ovocné dezerty, na kterých si pochutnáme doma velmi rádi. Ke kávičce nebo k limonádě jako stvořené. Pokud sladké v létě, tak jednoznačně i tento kiwi zákusek. Autor: Marta

Přidal:, 22.6.2018
Kategorie: Moučníky
Kiwi osvěžující zákusek

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
300 gmoučkový cukr
150 mlolej
150 mlmléko
300 gpolohrubá mouka
1 ksprášek do pečiva
Krém:
2 ksprášková šlehačka
2 ksvanilkový cukr
3 bal.zakysaná smetany
6 lžicmoučkový cukr
4-5 kskiwi
Poleva:
500 mlvoda
1 bal.práškový džus s příchutí kiwi
1 bal.zlatý klas

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Vajíčka vyšleháme s cukrem, postupně přidáme olej, mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do zlatohněda. Teplotě 180 st. asi 20 minut.
  2. Vychladlé vyklopím na čistou utěrku opatrně stáhnu papír a těsto vrátím opačnou stranou na plech.
  3. Krém:
    Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Přidáme zakysanou smetanu a moučkový cukr. Smetanovou masu dobře vymícháme a namažeme na těsto.
  4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která poklademe na krémovém vrstvu. Nechám ztuhnout.
  5. Poleva:
    V 300 ml vody rozpustíme práškový džus a dám vařit. Do horké směsi vleji 200 ml vody s rozmíchaným zlatým klasem. Za stálého míchání vařím do zhoustnutí. Teplou polevu rozmažu po vrchu koláče.
  6. Zákusek dám do chladu a nechám 12 hodin odležet. Pak nakrájíme na stejné kostky.