NejRecept.cz Dezerty Koláče Kiwi osvěžující zákusek
Kiwi osvěžující zákusek
Recept Kiwi osvěžující zákusek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Je krásné teplé počasí, proto netřeba vypékát těžké máslové zákusky, které i tak v teple dlouho nevydrží. Já v létě nedělávám máslové zákusky, pouze pokud tak kynuté koláče, do kterých těsta jde máslo. Jinak dělám osvěžující a hlavně hodně ovocné dezerty, na kterých si pochutnáme doma velmi rádi. Ke kávičce nebo k limonádě jako stvořené. Pokud sladké v létě, tak jednoznačně i tento kiwi zákusek. Autor: Marta

Marta Mlyn    ·   22.6.2018

Kiwi osvěžující zákusek

Je krásné teplé počasí, proto netřeba vypékát těžké máslové zákusky, které i tak v teple dlouho nevydrží. Já v létě nedělávám máslové zákusky, pouze pokud tak kynuté koláče, do kterých těsta jde máslo. Jinak dělám osvěžující a hlavně hodně ovocné dezerty, na kterých si pochutnáme doma velmi rádi. Ke kávičce nebo k limonádě jako stvořené. Pokud sladké v létě, tak jednoznačně i tento kiwi zákusek. Autor: Marta

Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
300 g
moučkový cukr
150 ml
olej
150 ml
mléko
300 g
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva

Krém:

2 ks
prášková šlehačka
2 ks
vanilkový cukr
3 bal.
zakysaná smetany
6 lžic
moučkový cukr
4-5 ks
kiwi

Poleva:

500 ml
voda
1 bal.
práškový džus s příchutí kiwi
1 bal.
zlatý klas
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Vajíčka vyšleháme s cukrem, postupně přidáme olej, mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do zlatohněda. Teplotě 180 st. asi 20 minut.
  2. Vychladlé vyklopím na čistou utěrku opatrně stáhnu papír a těsto vrátím opačnou stranou na plech.
  3. Krém:
    Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Přidáme zakysanou smetanu a moučkový cukr. Smetanovou masu dobře vymícháme a namažeme na těsto.
  4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která poklademe na krémovém vrstvu. Nechám ztuhnout.
  5. Poleva:
    V 300 ml vody rozpustíme práškový džus a dám vařit. Do horké směsi vleji 200 ml vody s rozmíchaným zlatým klasem. Za stálého míchání vařím do zhoustnutí. Teplou polevu rozmažu po vrchu koláče.
  6. Zákusek dám do chladu a nechám 12 hodin odležet. Pak nakrájíme na stejné kostky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář