Klasická dvoubarevná roláda

Klasická dvoubarevná roláda, která je na přípravu velmi jednoduchá. Autor: Petra

Přidal:, 7.8.2015
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Klasická dvoubarevná roláda

Suroviny

Těsto:
7 ksvejce
10 lžickr. cukr
1 lžícekakao
3 lžícepolohrubá mouka
1/2 lžičkyjedlá soda
Krém:
4 ksvejce
100 gkr. cukr
4 lžícehladká mouka
300 mlmléko
2 tabulkytmavá čokoláda
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, kakaem, jedlou sodou a žloutky. Jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto navrstvíme do pekáče, který jsme vystlali pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Upečené těsto vyndáme a ihned srolujeme s navlhčenou utěrkou.
  3. Do mléka přidáme mouku, cukr a vajíčka. Důkladně promícháme, abychom neměli hrudky a dáme vařit na oheň. Vaříme do zhoustnutí. Hustou kaši odstavíme a přidáme máslo. Mícháním ho rozpustíme. Hmotu rozdělíme na polovinu a do jedné přidáme na kostičky nalámanou čokoládu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Roládu rozvineme, potřeme bílým a tmavým těstem a opatrně srolujeme.
  5. Necháme ztuhnout a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.