NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Klasická dvoubarevná roláda
Klasická dvoubarevná roláda
Recept Klasická dvoubarevná roláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Klasická dvoubarevná roláda, která je na přípravu velmi jednoduchá. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   7.8.2015

Klasická dvoubarevná roláda

Klasická dvoubarevná roláda, která je na přípravu velmi jednoduchá. Autor: Petra

55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

7 ks
vejce
10 lžic
kr. cukr
1 lžíce
kakao
3 lžíce
polohrubá mouka
1/2 lžičky
jedlá soda

Krém:

4 ks
vejce
100 g
kr. cukr
4 lžíce
hladká mouka
300 ml
mléko
2 tabulky
tmavá čokoláda
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Mouku smícháme s cukrem, kakaem, jedlou sodou a žloutky. Jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Připravené těsto navrstvíme do pekáče, který jsme vystlali pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut.
  2. Upečené těsto vyndáme a ihned srolujeme s navlhčenou utěrkou.
  3. Do mléka přidáme mouku, cukr a vajíčka. Důkladně promícháme, abychom neměli hrudky a dáme vařit na oheň. Vaříme do zhoustnutí. Hustou kaši odstavíme a přidáme máslo. Mícháním ho rozpustíme. Hmotu rozdělíme na polovinu a do jedné přidáme na kostičky nalámanou čokoládu.
  4. Roládu rozvineme, potřeme bílým a tmavým těstem a opatrně srolujeme.
  5. Necháme ztuhnout a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář