NejRecept.cz Sladká jídla Lívance Klasické kynuté lívance s jahodami
Klasické kynuté lívance s jahodami
Recept Klasické kynuté lívance s jahodami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   12.6.2017

Klasické kynuté lívance s jahodami

Má oblíbená snídaně. Pokud i vy máte rádi sladké snídaně, doporučuji vám připravit kynuté lívance, které podle mě nemají žádnou konkurenci. Miluji je. Já po smažení na pánvi ještě zlehka potírám olejem a rozpuštěným máslem a ještě je posypu cukrem, který smíchám se skořicí. Ta skořice to krásně ochutí i provoní. Určitě vyzkoušejte, i na večeři a nyní i s jahodami, které mají sezónu. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

0,5 l
mléka
15 g
droždí
50 g
cukru
300 g
hladké mouky
2 ks
vejce
špetka
soli

Na dokončení:

2 PL
moučkového cukru
1 lžička
skořice
50 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko lehce ohřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, celá vejce, mouku a sůl a metličkou vypracujeme hladké těsto.
  2. Necháme na teplém místě vykynout do zdvojnásobení objemu.
  3. Po vykynutí smažíme na pánvi lehce pomazané olejem.
  4. Poté mažeme rozpuštěným máslem a sypeme například cukrem smíchaným se skořicí.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář