Klasické lečo

Recept Klasické lečo

Přidal: , 8.6.2016

Kategorie: Oběd, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastické je lečo z čerstvých rajčat z čerstvé papriky ze zahrady. Mňam! Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.6.2016

Kategorie: Oběd, Chuťovky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gpevných zralých rajčat
6 kszelených nebo různobarevných paprik
2 kscibule
2 lžícesádla
200 glibovolné uzeniny (špekáčky, klobása, párek...)
6 ksvajec
sůl
mletý pepř
lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V pávi rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  2. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a restujeme cca 5 min. Přidáme papriky nakrájené na větší kostky nebo proužky a dalších 5 min. restujeme. Poté přidáme na větší kusy nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přiklopíme.
  3. Snížíme plamen a necháme dusit. Na kousku másla si vymícháme řidší vaječinu, kterou přidáme k hotovému leču. Podle chuti dosolíme.
  4. Zelenina by měla být na skus, ne rozblemcaná. Pokud je lečo příliš vodnaté, přebytečnou tekutinu před přidáním vaječiny slijeme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit