NejRecept.cz Část dne Oběd Klasické lečo
Klasické lečo
Recept Klasické lečo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Fantastické je lečo z čerstvých rajčat z čerstvé papriky ze zahrady. Mňam! Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   8.6.2016

Klasické lečo

Fantastické je lečo z čerstvých rajčat z čerstvé papriky ze zahrady. Mňam! Autor: Naďa I. (Rebeka)

25 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
pevných zralých rajčat
6 ks
zelených nebo různobarevných paprik
2 ks
cibule
2 lžíce
sádla
200 g
libovolné uzeniny (špekáčky, klobása, párek...)
6 ks
vajec
sůl
mletý pepř
lžíce másla
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. V pávi rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  2. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a restujeme cca 5 min. Přidáme papriky nakrájené na větší kostky nebo proužky a dalších 5 min. restujeme. Poté přidáme na větší kusy nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přiklopíme.
  3. Snížíme plamen a necháme dusit. Na kousku másla si vymícháme řidší vaječinu, kterou přidáme k hotovému leču. Podle chuti dosolíme.
  4. Zelenina by měla být na skus, ne rozblemcaná. Pokud je lečo příliš vodnaté, přebytečnou tekutinu před přidáním vaječiny slijeme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář