Klasické vanilkové rohlíčky

Křehká chuť vanilkového těsta se rychle rozpouští na jazyku. Klasika je klasika. Hotová mňamka!

Recept Klasické vanilkové rohlíčky

Suroviny

Na přípravu budeme potřebovat:
120 gmáslo
100 gkr. cukr
2 ksžloutky
220 gpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový pudink
2 lžícemléko
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Mouku si prosejeme do misky, přidáme cukr, žloutky, vanilkový pudink a na kostičky nakrájené máslo. Postupně vypracujeme a přidáme 2 lžíce mléka.
    Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Když máme vypracované hladké těsto, odložíme ho na hodinku do lednice.
  3. Těsto si vyválíme oběma rukama na pásek, ze kterého si odřízneme takové části, jak velké chceme mít rohlíky. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 12 minut.
  5. Moučkový a vanilkový cukr si smícháme v misce a upečené je posypeme touto směsí cukru (pomocí sítka). Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie