Klasický recept na přípravu kapustového prívarku

Dnes jen tak narychlo. Kapustový prívarok s domácím knedlíkem. Zapomněla jsem vyfotit na oběd, když jsem měla na talíři i domácí kynutý knedlík, tak pouze takto. Pokud máte rádi kapustu, určitě vyzkoušejte, toto jídlo je jednoduché, zdravé a bez zahušťovaní za pomoci mouky. Mně se k tomu hodí i bramborová kaše, ale u nás doma mi ji zakázali, tak jsem dělala knedlíky. Autor: Jaja

Přidal:, 7.8.2017
Kategorie: Oběd
Klasický recept na přípravu kapustového prívarku

Suroviny

kapusta
cibula
česnek
bylinky
olej nebo sádlo
mletý kmín
mletá červená paprika
sůl, pepř
smetana

Postup přípravy

  1. Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme mletý kmín.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Když je cibulka osmažená, přidáme rozmačkaný česnek, mletou červenou papriku, na drobno nakrájenou kapustu a zalijeme vodou.
  3. Směs ochutíme (sůl, pepř, bylinky podle chuti) a dusíme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Když je kapusta podušená, přidáme smetanu a dochutíme. Můžeme ještě nakonec přidat rozmačkaný česnek a chvilku povařit.