NejRecept.cz Část dne Oběd Klasika na talíři - smažený květák s bramborami
Klasika na talíři - smažený květák s bramborami
Recept Klasika na talíři - smažený květák s bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Květák je nyní v obchodech všude a mně to jen vyhovuje. Je to zelenina, ve které bych i spala. Dokázala bych toto jídlo jíst každý den, či na snídani nebo oběd nebo večeři. Klasický smažený je topka, už jsem zkoušela i upéct v troubě, ale nebylo to ono. Klasické vařené brambory k tomu a chutný oběd je na světě. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   30.11.2017

Klasika na talíři - smažený květák s bramborami

Květák je nyní v obchodech všude a mně to jen vyhovuje. Je to zelenina, ve které bych i spala. Dokázala bych toto jídlo jíst každý den, či na snídani nebo oběd nebo večeři. Klasický smažený je topka, už jsem zkoušela i upéct v troubě, ale nebylo to ono. Klasické vařené brambory k tomu a chutný oběd je na světě. Autor: Triniti

Suroviny
1 hlávka
květák
2 ks
vejce
100 ml
mléka
1 lžička
vegeta
sůl
hl. mouka
strouhanka
olej na smažení
brambory
petrželka
sůl
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák rozkrojíme na růžičky a obvaríme v horké vodě do poloměkka.
  2. V misce si rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, ochutíme solí, pepřem, vegetou. Uvařený květák klasicky obalujeme v trojobalu - hladká mouka, vajíčko, strouhanka.
  3. Pokud chcete mít obal hrubší, obalte ve vajíčku a strouhance vícekrát.
  4. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi z každé strany dozlatova.
  5. Po vysmažíme ukládáme na papírový ubrousek, abychom neměli růžičky velmi mastné.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář