Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru

Recept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru

Přidal: , 13.9.2015

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky, Oběd

FOTO OD VÁS
Recept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíruRecept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíruRecept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kefír jako základ těsta na přípravu koblíh. Mňam! Zvykla jsem přidávat i obyčejné mléko namísto kefíru, ale není to ono. Kefír je přece jen kefír a netřeba ho zaměňovat. Někdy originální recepty jsou nejlepší. Určitě vyzkoušejte. Nebojte se toho smažení, někdy si musíme dopřát i takové kaloričtější jídla. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Recept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíruRecept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíruRecept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.9.2015

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

2,5 poháruhladká mouka
250 mlkefír (zákys)
5 lžickr. cukr
1 ksvejce
3 lžíceolej
1/2 lžičkyjedlá soda
špetkasůl
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kefír nalijeme do misky, přidáme vajíčko, sůl a cukr. Promícháme, přidáme sodu a 3 lžíce oleje. Postupně přidáváme prosátou mouku a zpracujeme těsto.
  2. Pružné těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 25 minut stát. Pak rozdělí na menší části a rozválíme na plát silný cca 1 cm. Pomocí poháru vykrájíme kolečka, pomocí víčka od láhve uděláme dírku do středu a koblihy ukládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlata.
  3. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek a posypeme je moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit