NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru
Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru
Recept Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru
Foto: Triniti

Kefír jako základ těsta na přípravu koblíh. Mňam! Zvykla jsem přidávat i obyčejné mléko namísto kefíru, ale není to ono. Kefír je přece jen kefír a netřeba ho zaměňovat. Někdy originální recepty jsou nejlepší. Určitě vyzkoušejte. Nebojte se toho smažení, někdy si musíme dopřát i takové kaloričtější jídla. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   13.9.2015

Koblihy bez kynutí, připravené z kefíru

Kefír jako základ těsta na přípravu koblíh. Mňam! Zvykla jsem přidávat i obyčejné mléko namísto kefíru, ale není to ono. Kefír je přece jen kefír a netřeba ho zaměňovat. Někdy originální recepty jsou nejlepší. Určitě vyzkoušejte. Nebojte se toho smažení, někdy si musíme dopřát i takové kaloričtější jídla. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

2,5 poháru
hladká mouka
250 ml
kefír (zákys)
5 lžic
kr. cukr
1 ks
vejce
3 lžíce
olej
1/2 lžičky
jedlá soda
špetka
sůl
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kefír nalijeme do misky, přidáme vajíčko, sůl a cukr. Promícháme, přidáme sodu a 3 lžíce oleje. Postupně přidáváme prosátou mouku a zpracujeme těsto.
  2. Pružné těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 25 minut stát. Pak rozdělí na menší části a rozválíme na plát silný cca 1 cm. Pomocí poháru vykrájíme kolečka, pomocí víčka od láhve uděláme dírku do středu a koblihy ukládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlata.
  3. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek a posypeme je moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář